Forside et|arrow_carrot-2right|9 Nyheder et|arrow_carrot-2right|9 Pressemeddelelse: SolarFuture ApS udfører verdens største tagplacerede solcelleanlæg

Pressemeddelelse

Dansk solcellevirksomhed skal udføre verdens største tagplacerede solcelleanlæg i Horsens
Solcellevirksomheden SolarFuture ApS fra Albertslund, har landet ordren om at etablere et 35 MW tagplaceret solcelleanlæg på DSV’s nye logistikcenter i Horsens. Et spektakulært projekt, som sætter både DSV og SolarFuture på verdenskortet indenfor solcelleindustrien. Etableringen af byggepladsen er netop påbegyndt og forventes afsluttet i december 2024.

Verdens største tagplacerede solcelleanlæg – en del af den grønne omstilling
Et solcelleanlæg med lignende produktionsstørrelse ses normalt kun udført ved solcelleparker på jorden her i Danmark og man skal til udlandet for at finde lignende projekter udført på industriens tage. Men selv i sammenligning med de største fra udlandet, herunder Teslas GigaFactory i Nevada, vil elproduktionen fra solcelleanlægget i Horsens overgå de eksisterende installationer i verden. Bygningsmassen på DSV’s logistikcenter er på over 300.000 kvm, et areal der svarer til verdens 5. største bygning, hvoraf størstedelen af tagfladen bliver dækket af solcellepaneler.

Den årlige produktion af grøn strøm forventes at ligge på over 33 GWh, hvilket svarer til husstandsforbruget for ca. 7.300 husstande, eller 6% af det samlede strømforbrug i Horsens Kommune. Ligeledes vil solcelleanlægget spare DSV for over 5.300 ton CO2-udledning (iflg. dansk beregningsgrundlag) pr. år, hvilket er et signifikant bidrag til den grønne omstilling.

Logistikken er den største udfordring
Det siger sig selv, at et projekt af denne størrelse ikke hører til dagligdagen i SolarFutures projektportefølje, derfor har der også været stort fokus på at få projektet planlagt ned til mindste detalje inden igangsætning.

Citat: Projektchef i SolarFuture ApS, Jens Christian Sørensen, udtaler: ”Planlægningen af selve installationen af solcelleanlægget har selvfølgelig været i fokus under hele projekteringsperioden, men faktisk oplever vi at sammensætningen af logistikken har været den mest udfordrende faktor. Logistikcenteret modtager dagligt over 1.000 lastbiler, så at få leveret komponenter til verdens største tagplacerede solcelleanlæg, har krævet stort fokus at få skemalagt korrekt. Vi har dog en god plan klar og glæder os til at gå i gang

Citat: Administrerende direktør i SolarFuture ApS, Mads Christensen udtaler: ”Det er et skelsættende projekt for både os i SolarFuture ApS, men for hele solcellebranchen generelt. Det er selvfølgelig en kæmpe ære at blive udvalgt til at opføre verdens største tagplacerede solcelleanlæg, som vi glæder os til at levere. Der er sammensat et stærkt team af specialister til udførelsen, så vi forventer en forholdsvis hurtig installation, så længe logistikken spiller

Projektdata – DSV Logistikcenter, Horsens:

  • Samlet effekt på solcelleanlægget: 35 MWp
  • Årlig produktion: 33,15 GWh
  • CO2-besparelse: 5.300 ton CO2 pr. år
  • Montage-system: Ballastsystem
  • Placering: Øst/Vest for optimal jævnproduktion over hele døgnet

Kort om SolarFuture ApS
SolarFuture ApS blev etableret i 2014 med fokus på lønsomme solcelleløsninger til industri og landbrug. Over årene er det blevet til en række projekter som skiller sig ud i både kompleksitet og lokationer, herunder udførte installationer på taget af Operaen i København og flere jordplacerede installationer for Øresundsbroen.

Virksomheden har siden starten været under stor vækst, herunder flere år i træk med udnævnelse som Gazelle-virksomhed, og beskæftiger i dag 15 ansatte fordelt på hovedkontoret i Albertslund og en mindre afdeling i Jylland.

Pressekontakt
For yderligere oplysninger og pressehenvendelser kan kommunikationsansvarlig Emil Johansen kontaktes på tlf. 2424 8987 eller mail ej@solarfuture.dk